Hartveilig, AED voor het dorp

Inmiddels is de werkgroep Hartveilig Hooglanderveen druk bezig met het verwezenlijken van de doelstelling: Hooglanderveen compleet te voorzien van AED’s . Dit houdt niet alleen in dat er binnen 6 minuten afstand een AED beschikbaar is maar ook dat er voldoende dorpsgenoten opgeleid zijn en zich hebben aangemeld bij de app HartslagNu.nl . Er is een inventarisering gemaakt en het blijkt dat er 3 bestaande AED naar buiten geplaatst kunnen worden en er moeten drie 3 AED’s worden aangeschaft. Er lopen al lijntjes naar verschillende subsidie potjes en we zijn ook bezig na te denken over een geldwerf actie voor het hele dorp. Het is namelijk niet alleen de aanschaf maar ook het onderhoud en de verzekering die betaald moeten worden. Daarnaast moeten dorpsbewoners worden opgeleid en er zullen herhaalcursussen gegeven moeten worden. Ook hier wordt aan gewerkt en we hebben begrepen dat een vereniging uit het dorp binnenkort een reanimatiecursus gaat verzorgen. Houdt Hooglanderveen.hub dus goed in de gaten!
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën, enz kunt u altijd reageren op hartveilig@hooglanderveen.net . Via de HIK en sociaal media zullen we u op de hoogte houden.

Werkgroep Hartveilig Hooglanderveen