Vathorst Podium

De gemeente Amersfoort wil kantorenlocatie Podium in de wijk Vathorst ontwikkelen tot een locatie voor kantoren én woningen. Daarbij werkt de gemeente samen met Heijmans Vastgoedontwikkeling.

Bureau Palmbout Urban Landscapes uit Rotterdam heeft een stedenbouwkundige verkenning gemaakt, waarbij rond de huidige kantoren (VolkerWessels en Stater) en het in aanbouw zijnde Collectie Centrum Nederland woningen worden ingepast in een groene omgeving. Uit deze verkenning blijkt dat Podium ruimte biedt voor ongeveer 400 woningen, in een mix van grondgebonden woningen en appartementen.

In het voorjaar 2019 is tijdens een informatiebijeenkomst de stedenbouwkundige verkenning gepresenteerd. Omwonenden konden toen hun suggesties en vragen en opmerkingen op de verkenning geven. Woensdag 10 oktober 2019 hebben omwonenden een terugkoppeling hierop ontvangen. Toen is onder andere een verkeers- en parkeeronderzoek gepresenteerd en een aangepast stedenbouwkundig plan.

De opbrengst van de informatieavonden is meegenomen in het voorstel dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

De stedenbouwkundige verkenning is uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan waarin de aanpassingen zijn verwerkt. Het stedenbouwkundig plan vormt de inhoudelijke basis voor het op te stellen bestemmingsplan.

Deze informatie en het stedenbouwkundig plan en de overige besluitvormingsstukken zijn in te zien via de website https://www.amersfoort.nl/project/vathorst-podium.htm

De gemeente Amersfoort en OBV heeft de belangenvereniging uitgenodigd om mee te denken over dit plan en zullen binnenkort een afspraak inplannen.