Herziening bedrijvenpark Vathorst-Zuid

Wat gaan ze doen?

De aanleg van de Danzigtunnel is onderdeel van het Ontwerp Tracé Besluit van Rijkswaterstaat voor het knooppunt Hoevelaken. De Danzigtunnel verbindt straks de Danzigweg op bedrijvenpark Vathorst met de Terminalweg in kantorengebied De Hoef. Op locatie Vathorst De Heuvel ontwikkelt onderwijsinstelling Axia College een nieuwe schoolgebouw dat haar drie huidige gebouwen in Amersfoort samenvoegt.

Alle ontwikkelingen vereisen een wijziging van het bestemmingsplan. Ook het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan worden herzien. De verschillende concept plannen worden op dit moment uitgewerkt.

Online bijeenkomst

Op donderdag 25 februari 2021 presenteerden de gemeente Amersfoort en het Axia College de initiatieven aan de omwonenden en ondernemers in het projectgebied. Reacties, vragen en ideeën vanuit omwonenden en ondernemers worden waar mogelijk verwerkt in de concept plannen. Bekijk hieronder de presentatie. Het beknopt verslag van de bijeenkomst volgt binnenkort.

Presentatie informatiebijeenkomst Herziening bedrijvenpark Vathorst-Zuid 25 februari 2021