Veentunnel Wandafwerking

Klaar voor de start

Op het beschildering plan van dorps kunstenares Renate Beatrice Munneke hebben wij van de gemeente akkoord gekregen.

De werkgroep “Veentunnel” o.l.v. Renate en de Belangenvereniging heeft goed werk verricht en uiteindelijk is toestemming verleend. Het heeft behoorlijk wat overtuigingskracht gekost. Het gaat om een forse oppervlakte en de wand en tegels moeten zodanig kwaliteit hebben dat het wel bestand is tegen alle (weer) invloeden. Daarom is ook de hulp ingeschakeld van de aannemer die o.a. de tegels heeft gezet in de Hanzetunnel. De ene wand krijgt een schildering van het oude dorp. De andere wand wordt een tegeltableau “Wall of Veen”. Het is de tunnel van ons allemaal, voor en door Hooglanderveners, alle inwoners mogen meehelpen door een of meerdere tegels te beschilderen.

Het tegeltableau geeft een eigen tijdsbeeld en past daarbij bij de geschilderde andere wand wat de geschiedenis van het dorp laat zien, zo wordt heden en verleden met elkaar verbonden. Hoe leuk is het als je straks door de tunnel fietst en je op zoek kunt gaan naar je eigen tegel. Renate heeft een instructievideo gemaakt voor het beschilderen van de tegels en iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te helpen. Meer informatie volgt nog over instructies en tegels.

Binnenkort zullen de wanden van de Veentunnel met de sfeerbeelden een kleurrijk geheel gaan vormen. Wij houden u op de hoogte.