Door de aanscherping van de coronaregels wordt de prijsuitreiking van de Voortuinkeuring 2021 verplaatst.  

De nieuwe datum is inmiddels bekend. Zet deze alvast in uw agenda.

Vrijdag 18 Maart 2021 vanaf 20:00 uur wederom in de Dissel te Hooglanderveen.

De genomineerden zijn of worden middels een brief aan huis met een kleine attentie op de hoogte gesteld.

We hopen dat iedereen er dan weer bij kan zijn.

Eerdere berichtgeving:

Bewoners van Hooglanderveen kunnen het gezien hebben. Een viertal dames dat de fiets op de stoep parkeert, de voortuinen bespreekt, foto’s maakt, een lijst invult. Wat deden zij?

Elk jaar stuurt Groei&Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Ging het er voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de duurzaamheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

Drie keer waren ze op pad: in voorjaar, zomer en herfst. De eerste keer zijn alle voortuinen bekeken. Een aantal daarvan is genomineerd. De keren daarna zijn alleen deze tuinen bekeken. Het gaat dus om een wedstrijd van de beste voortuinen door het hele jaar heen. Daar zijn uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.

Op 18 november om 20.00 uur worden de prijzen uitgereikt in De Dissel. Tijdens de prijsuitreiking is er een boeiende presentatie en worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. De prijswinnaars worden natuurlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom. Allen natuurlijk met corona-QR-code.

Voortuinkeuringen 2021

GR0EI & BLOEI AMERSFOORT KEURT VOORTUINEN IN HOOGLANDERVEEN
Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. In 2020 zou Hooglanderveen aan de beurt zijn, maar vanwege corona is dit verschoven naar 2021. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.
De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met hulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.
Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nu nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en het leidt al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin. Zeker in deze corona-tijd is daar veel behoefte aan.
Bij de prijsuitreiking is iedereen welkom. Deze vindt plaats op 18 november om 20.00 uur in De Dissel in Hooglanderveen.
Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber.

Bron: amersfoort.groei.nl