Op woensdagavond 4 mei om 20.00 uur was bij de gedenknaald in Hoogland de traditionele herdenking van alle oorlogsslachtoffers. Voorafgaand aan de herdenking was er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg met voorganger dominee Anna Walsma. De kerkgangers liepen na de dienst in de Inham in een stoet achter de trommelaars aan naar de gedenknaald in Hoogland.

Om 20.00 uur klonk het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Vervolgens het Wilhelmus door muziekvereniging Sint Caecilia en de koren St. Martinus, Hooglands Volkoren en Over Land en Zee. Namens de leerlingen uit groep 8 van De Berkenschool droeg Shadé een door de leerlingen zelfgeschreven gedicht voor. Er werden 4 kransen en 2 bloemstukken gelegd. Ook de belangvereniging Hooglanderveen heeft wederom een krans gelegd

Dirk-Joost van Hamersveld uit Hooglanderveen deed een voordracht over “Oorlog, Vrede en Muziek” Tot slot werden de namen op de gedenknaald voorgelezen en kon het in grote getale opgekomen publiek bloemen bij de gedenknaald leggen. worden gelegd.

De volledige reportage kunt u hieronder zijn

Bron: De Glaset – Hooglanderveen