Op woensdagavond 4 mei om 20.00 uur was bij de gedenknaald in Hoogland de traditionele herdenking van alle oorlogsslachtoffers. Voorafgaand aan de herdenking was er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg.  Na de dienst liepen de kerkgangers in een stille tocht achter de trommelaars aan naar de gedenknaald in Hoogland.

Om 20.00 uur klonk het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Vervolgens werd het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van muziekvereniging Sint Caecilia met koorleden .  Tijdens de plechtigheid werd er een zelf geschreven gedicht van Groep 8 van de basisschool de Biezen voorgedragen. Er werden 4 kransen en 2 bloemstukken gelegd. Namens de belangvereniging Hooglanderveen heeft  de 11 jarige Tijmen Jansen samen met Erwin Jansen een krans gelegd.

Gerard Hilhorst deed een voordracht die deels ging over het oorlogsleed wat Louis Blazer is overkomen en schonk ook aandacht aan het oorlogsleed van kleine mensen. De vader van Louis Blazer was een begenadigd musicus en St. Caecilia speelde een compositie van hem. Tot slot werden de namen op de gedenknaald voorgelezen en kon het in grote getale opgekomen publiek bloemen bij de gedenknaald leggen.

De volledige reportage kunt u hieronder zien.

Bron: De Glaset – Hooglanderveen