Start 14 AUGUSTUS 2023 uitvoering aanpassingen Rotonde 9  

Na contact te hebben gehad met de Gemeente Amersfoort is Hans Jonkers bijgepraat over de ontwikkelingen van Het Podium in Vathorst.

Zoals bekend wordt het Podium een woon- en werklocatie met 440 woningen. Door de komst van deze nieuwe bebouwing groeit ook de hoeveelheid verkeer die via Rotonde 9 van en naar Het Podium rijdt. Voor een goede verkeersafwikkeling is het nodig om Rotonde 9 om te bouwen tot een voorrangsplein.

Inmiddels is bekend wanneer wordt gestart met deze werkzaamheden en welke omleidingen voor het verkeer tijdens de wegafsluitingen en werkzaamheden worden gehanteerd.

Hieronder staan de  vier fasen  van de werkzaamheden.  Aannemer Schagen Infra voert de opdracht uit in opdracht van Gemeente Amersfoort.  Schagen Infra start de werkzaamheden op maandag 14 augustus 2023.

Fase 1: Aansluiting naar het Podium afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, kantoren bereikbaar via omleiding – vanaf 14 augustus tot eind oktober

Voetgangers en fietsers kunnen wel vanaf Rotonde 9 naar Het Podium. De kantoren op Het Podium zijn voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar vanaf de tijdelijke aansluiting op de Verbindingsweg.

Fase 2: Boerderijenboulevard aan de zijde van Gagelgat afgesloten voor al het verkeer, woonwijk Velden 3A bereikbaar via omleiding vanaf 21 augustus tot eind september 2023

Borden geven een omleidingsroute aan. De andere zijde van de Boerderijenboulevard (vanaf de verkeerlichten Verbindingsweg richting Rotonde 8) blijft open. Bewoners van woonwijk Velden 3A krijgen een tijdelijke aansluiting op Gagelgat om hun wijk in te komen. Zij kunnen via een tijdelijke aansluiting op de Boerderijenboulevard de wijk uit.

Fase 3: Boerderijenboulevard aan de zijde van Het Podium afgesloten voor al het verkeer van begin tot eind oktober 2023

Borden geven een omleidingsroute aan. De zijde Gagelgat is dan weer open.

Fase 4: Afsluiting nieuw voorrangsplein voor alle verkeer. Dit duurt een volledige zaterdag en gebeurt eind oktober of begin november.

Deze dag worden de laatste laag asfalt en de markeringen aangebracht.

Meer informatie

Benieuwd naar het ontwerp van het nieuwe voorrangsplein? Kijk dan op www.amersfoort.nl/rotonde9.

Heeft u vragen over de uitvoering? Tot maandag 28 augustus kunt u terecht bij regioleider Tim Oosterwijk via t.oosterwijk@schageninfra.nl of telefoonnummer 06 8265 1064.

Vanaf maandag 28 augustus is uitvoerder Michiel van der Veen bereikbaar via m.vanderveen@schageninfra.nl of telefoonnummer 06 2668 4726.