De uitbreiding van het Hoevenlakense Bos met circa 25 hectare nadert geleidelijk. Na zorgvuldige voorbereiding en overleg met betrokken partijen is het voorlopige ontwerp nu voltooid. Belangstellenden kunnen hier eind november kennis van nemen. Sinds 2017 werken de gemeenten Nijkerk en Amersfoort, samen met Geldersche Landschap & Kasteelen, aan de herinrichting van het Hoevenlakense Bos. Het doel is om het monumentale landgoed te behouden en de natuur te beschermen. Een van de maatregelen om dit te bereiken, is het scheiden van verschillende groepen recreanten. Landgoed Hoevelaken wordt bestemd voor recreatief wandelen, terwijl wandelaars met aangelijnde honden, ruiters en fietsers ruimte krijgen buiten Landgoed Hoevelaken. Een apart gebied voor hondeneigenaren waar honden los mogen lopen, zal aan de westzijde worden gecreëerd. Daarnaast worden er twee nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.

Bent u geïnteresseerd, bezoekt u dan vooral de inloopbijeenkomst op 29 november 2023.  U bent van harte welkom in de Stuw, de Brink 10 te Hoevelaken. Hier zal het ontwerp aan de hand van een korte film en ontwerpkaarten worden gepresenteerd. U kunt tussen 16:00 uur en 20:00 binnenwandelen.

U kunt ook het ontwerp vinden op de website van de gemeente Nijkerk middels de volgende link Hoevelakense Bos