Actuele Projecten

Projecten

De Belangenvereniging is actief betrokken bij verschillende projecten en werkgroepen. Langdurige projecten worden op deze pagina vermeld. Volgt u ook ons nieuws voor kleinere projecten en resultaten.

Werkgroepen

Voor de projecten werken wij regelmatig met een werkgroep waarin we diverse belanghebbenden (bewoners, ondernemers, experts) in/van Hooglanderveen samenbrengen. Op die manier proberen we ons dorp zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Podium Hooglanderveen

Woningbouw op voormalig kantoorlocatie.

In detail…

De gemeente Amersfoort wil kantorenlocatie Podium (nabij Stater) ontwikkelen tot een locatie voor kantoren én woningen. Daarbij werkt de gemeente samen met Heijmans Vastgoedontwikkeling. De gemeente is voornemens om het Podium postcode Hooglanderveen te geven

Bureau Palmbout Urban Landscapes uit Rotterdam heeft een stedenbouwkundige verkenning gemaakt, waarbij rond de huidige kantoren (VolkerWessels en Stater) en het in aanbouw zijnde Collectie Centrum Nederland woningen worden ingepast in een groene omgeving. Uit deze verkenning blijkt dat Podium ruimte biedt voor RUIM 400 woningen, in een mix van grondgebonden woningen en appartementen.

Inmiddels zijn er diverse zienswijzen en daarop volgend bezwaarschriften ingediend

Herinrichting speelplekken

De komende jaren gaat de gemeente Amersfoort in alle wijken aan de slag met de speelplekken en speelruimte. De gemeente vraagt kinderen en buurtbewoners om mee te denken over de inrichting

In detail…

Onlangs zijn door de Gemeente Amersfoort in samenwerking met Kinderland aan de Belangenvereniging de eerste ontwerpschetsen gedeeld voor de herinrichting van de speelplaats aan het Boer Bartpad in het Malewetering Park.

Deze ontwerpen zijn gebaseerd op eerdere feedback. Uw reactie ontvangen wij graag uiterlijk 29 maart via het e-mail adres bestuur@bvhooglanderveen.nl.

Zie voor meer informatie: https://www.amersfoort.nl/onderwijs-en-jeugd/to/nieuwe-inrichting-speelplekken-in-de-wijken.htm